Броят на пострадалите при нападението срещу концертна зала в Подмосковието достигна 360

Снимка: БГНЕС

Загиналите са най-малко 139 души

Броят на пострадалите при нападението в петък, 22 март, срещу концертната зала "Крокус сити хол" в руския град в Подмосковието Красногорск вече се оценява на триста и шестдесет, предаде ТАСС, като се позова на информация от сформирания във връзка с трагедията медицински център.

"По данни от днес сутринта в резултат от терористичния акт са пострадали 360 души, включително 11 деца", казва служител на центъра за ТАСС. По думите му в болница са били настанени деветдесет и двама пострадали, шестдесет и трима вече са изписани, а амбулаторна помощ е оказана на 205 души.

Нарастването на броя на пострадалите пет дни след нападението се обяснява с това, че много от присъствалите на разигралата са трагедия са били в състояние на шок, докато са бързали да се спасят, и не са се обърнали веднага към пристигналите медицински екипи за помощ, обяснява за ТАСС руската вицепремиерка Татяна Голикова.

Според нея това е причината за последвалия наплив на пациенти в лечебните заведения. Голикова уверява, че на никого не е била отказана медицинска помощ.

По последни данни загиналите при атаката на зала "Крокус сити хол" в петък вечер по време на концерт на руската група "Пикник" са най-малко 139 души. Засега са задържани единадесет заподозрени в пряко извършване на нападението и за съучастие. Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK