"Наследници" и "Мечката" са големите победители на церемонията за телевизионните награди "Еми"

Снимка: Getty Images

Те имат по шест отличия

Сериалите "Наследници" и "Мечката" са големите победители на церемонията по връчването на наградите "Еми" в Лос Анджелис с по шест отличия, предаде Ройтерс.

"Наследници", който водеше по брой на номиниции с 27, получи престижния приз за най-добър драматичен сериал. Това е третата по рода си награда "Еми" за сериала след 2020 и 2022 г., отбелязва Франс прес.

Ройтерс посочва, че четвъртият и последен сезон на "Наследници" е спечелил общо шест приза.

"Мечката" получи "Еми" за най-добър комедиен сериал плюс в още пет категории.

Наградата за най-добър лимитиран сериал отиде при "Говеждо".

В категориите за най-добър актьор и актриса в драматичен сериал бяха отличени съответно Киърън Кълкин за участието си в "Наследници" и Сара Снук за ролята си в същата продукция.

Статуетките за най-добър актьор и актриса в комедиен сериал отидоха при Джеръми Алън Уайт за "Мечката" и Куинта Брънсън за "Начално училище Абът" .

Али Уонг беше обявена за най-добра актриса в лимитиран сериал или телевизионен филм за ролята си в "Говеждо". В съответната категория при мъжете наградата взе Стивън Йон за изпълнението си в същата продукция.

Ебон Мос-Бакрак спечели приза за най-добър актьор в поддържаща комедийна роля за "Мечката", а Айо Едебъри грабна статуетката за най-добра актриса в поддържаща роля за превъплъщението си в "Мечката" .

Наградите за поддържащи роли в драматичен сериал отидоха съответно при Матю Макфадиън за превъплъщението му в "Наследници" и при Дженифър Кулидж за ролята й в "Белият лотос".

За поддържаща роля в лимитиран сериал или телевизионен филм с "Еми" бяха отличени Пол Уолтър Хаузър за изпълнението си в "Черна птица", както и Ниси Наш-Бетс за "Чудовище: Историята на Джефри Дамър". 

Водещ на церемонията, състояла се в театър "Пийкок" в Лос Анджелис, беше актьорът Антъни Андерсън.

Победителите се избират от около 20 хиляди членове на американската Академия за телевизионни изкуства и науки. Наградите "Еми", чието връчване беше отложено с четири месеца заради стачката на холивудските сценаристи и актьори, са смятани на телевизионните "Оскар"-и. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK