Облачно начало на седмицата

Снимка: Infomreja.bg

Максималните температури ще достигнат 10 градуса

Днес преди обяд над Източна България ще е предимно слънчево, докато от запад облачността бързо ще се увеличава и до края на деня над цялата страна ще е значителна, съобщават от НИМХ. Привечер на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб, в североизточните и планинските райони – умерен югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 4°.

Над планините облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и привечер на места в Западна България ще има превалявания от сняг. Повече слънчеви часове ще има преди обяд над масивите на изток. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще проникне студен въздух. Облачността ще е по-често значителна, ще има и слаби валежи от дъжд, на места в Северна България и високите полета в Западна и от сняг. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са от минус 2° до 3°, а максималните - между 1° и 6°, по-високи в югоизточните райони. В сряда облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево. Вятърът отново ще е с южна компонента и с него ще се затопля.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK