Старши треньорът на националките ни по борба гостува в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ

Емоционална, ползотворна и приятелска среща имаше Касабов със студенти

Изключителен интерес сред студенти, преподаватели и гости на Югозападния университет „Неофит Рилски“ предизвика лекцията на старши треньора на българския национален отбор по борба за жени Петър Касабов, която бе на тема „Предизвикателствата в подготовката на националните състезателки по борба“. Организатори на проявата  са преподаватели от  катедра „Спорт“ и катедра „Теория и методика на физическото възпитание“.

Събитието бе открито от декана на  Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ доц. д-р Миглена Симонска.

Сред присъстващите бяха доц. д-р Даниела Лекина – ръководител на катедра  „Спорт“, доц. д-р Даниела Томова – ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и заместник-декан на Факултета по педагогика, преподаватели, студенти, обучаващи се за треньори и учители по физическо възпитание и спорт, както и студенти от други специалности.

Преди началото на лекцията Петър Касабов благодари на ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ за предоставената възможност за подготовка на състезателките и изказа възхищението си от отличните условия в Спортния комплекс на университета. Той сподели своя опит като национален треньор, постигнатите успехи и предстоящите предизвикателства по пътя за спечелване на квоти за XXXIII летни олимпийски игри в Париж през 2024 г.

Лекцията се превърна в ползотворна дискусия с отговори на своевременно зададени въпроси от студентите, свързани със спецификата на борбата като вид спорт, психологическата подготовка на състезателките, подбора и условията за участие в националния отбор, средствата за възстановяване, макро и мезоцикли на подготовката, постигане на спортна форма, допинг проверки и др.

Събитието завърши с пожелания за успех в предстоящите квалификации за спечелване на квоти за участие в Олимпийските игри през месец август.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK