Амелия Гешева е назначена за заместник-министър на културата

Снимка: Infomreja.bg

Веселина Минчева е назначена за заместник-министър на иновациите и растежа

Със заповед на премиера акад. Николай Денков Амелия Гешева е назначена за заместник-министър на културата, съобщават от Правителствената информационна служба.

До момента тя заемаше длъжността съветник към политическия кабинет на министъра на културата. В периода май 2017-май 2021 г. Гешева заема поста на заместник-министър на културата. От януари 2016 г. до май 2017 г. е била заместник-кмет на Община Пловдив с ресор „Култура и туризъм“. Преди това Амелия Гешева заема постовете на директор на Общински институт „Старинен Пловдив” и началник на отдел „Европейска интеграция, етнически и демографски въпроси” в Областна администрация – Пловдив.

Притежава образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалност „Български език и история“, придобита в ПУ „Паисий Хилендарски“, и по „Публична администрация“ от Технически университет - гр. Варна.

И още едно назначение:

Със заповед на министър-председателя за заместник-министър на иновациите и растежа е назначена Веселина Минчева.

Веселина Минчева е магистър по право и по педагогически науки от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Веселина Минчева е адвокат повече от 25 години. Специализира в областта на търговското, гражданското, вещното, облигационното и административното право. Притежава значителен опит в областта на обществените поръчки, европейското финансиране и изпълнението на европейски проекти, набиране, управление и защита на инвестиции, застъпничество за пациенти, мениджмънт на здравни заведения и др.

Преподавател е в Софийска професионална гимназия „Княгиня Евдокия“ на специализирана паралелка „Съдебна администрация“.

Основател и член на неправителствени организации в областта на здравеопазването, спорта и младежта.

В периода 2013 г.- 2014 г. е била член и изпълнителен директор на Съвета на директорите на „Национален дворец на културата – Конгресен център“ ЕАД. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK