Съвместна проверка установява законността на търговските обекти в ромския квартал в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

Съвместна проверка за законността на търговските обекти в ромския квартал „Изток“ извършват служители на Районната прокуратура в Кюстендил, инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и общински служители.

„На този етап е твърде рано да кажем какви са резултатите от тази съвместна проверка. При нас докладите от съответните институции трябва да бъдат представени до 15. януари. Проверяват се всички видове търговски обекти на територията на квартал „Изток“, тоест това, което трябва да правят контролните институции постоянно и непрекъснато, и не само в квартал „Изток“, а навсякъде. Например пожарната проверява в едно направление, ОДБХ - в друго, а общинските имоти - в трето“, обяви пред ИНФОМРЕЖА говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил, прокурор Галина Димитрова.

Тя не се ангажира с точен брой на проверените обекти, но уточни че конкретни резултати може да има най-рано след две седмици.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, акцията в ромския квартал стартира тази сутрин, като в нея взеха участие около 40 служители на „Жандармерията“ и техни колеги от РУ – Кюстендил.

„Това е една съвместна акция, за да не се точат институциите една след друга. Отделно от това служителите на полицията подсигуриха нормалното протичане на извършваните проверки“, допълни още прокурор Димитрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK