Дрогиран шофьор на камион с 21 фиша уби млада жена на магистрала „Тракия”

Снимка: Infomreja.bg

При инцидента има и трима пострадали

Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна кола в аварийната лента на магистрала „Тракия”. Това съобщи на извънреден брифинг днес гл. инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция” - Сливен. Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, пише БТА.

Сигналът за произшествието е получен на 27 септември около 10:50 ч. на 236 км на магистралата в посока София, допълни гл. инспектор Николов. Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал аварирал автомобил с бургаска регистрация, спрял в аварийната лента заради спукана гума. Пострадали са тежко две жени, които са се намирали извън автомобила, а трета е с леки наранявания. Те са били откарани в областната болница в Стара Загора.

Окръжната прокуратура в Сливен привлече към наказателна отговорност водача на товарния автомобил за това, че е нарушил правилата на движение, след като е употребил наркотично вещество, каза говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева. Резултатът от пробата за алкохол е била отрицателна.

Задържаният обяснил, че не е видял автомобила, но от прокуратурата уточниха, че колата е била с включени аварийни светлини.

На шофьора на камиона е наложена мярка за задържане 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Камионът е собственост на търговско дружество.

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години „лишаване от свобода”, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство, допълни прокурор Белева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK