15 медала за СК „Евротрамп“ – Кюстендил, от държавен турнир по скокове на батут

Снимки: СК "Евротрамп"

Георги Беловодски и Александър Илчев станаха безапелационни шампони в синхронната дисциплина

Приключи двудневният Държавен турнир по скокове на батут „Лилян Алексндров 2024 г.“, проведен в гр. Габрово. Турнирът се организира за трета поредна година в памет на дългогодишния треньор по скокове на батут – Лилян Александров.

Кюстендилският клуб по скокове на батут „Евротрамп“ взе участие в турнира с 12 от своите състезатели, които успяха да завоюват общо 15 медала.

Най-малкият ни състезател Емилиян Тренев, който е едва на шест години, спечели сребърен медал в синхронна двойка с Никита Конишев. Съотборниците им Георги Беловодски и Александър Илчев станаха безапелационни шампони в синхронната дисциплина при 9-10-годишните момичета.

В горната възраст, 13-14-годишни, при синхронната надпревара на момичетата, Божидара Георгиева и Стефани Боянова завоюваха второ място. Със същото постижение финишира и синхронът на Александър Тренев и Глеб Киров, които освен за своя клуб, създадоха повод за гордост и за Спротно училище „Васил Левски“ в гр. Кюстендил, чиито възпитаници са те двамата.

Кристъл Станкова, която е част от Националния отбор на републиката, се окичи със сребърен медал в дисциплината синхрон на голям батут заедно с партньорката си Деница Маринова (състезател на старозагорския клуб по батут).

В индивидуалната надпревара Никита Конишев стана шампион в своята възастова група, където беше отчетен рекорден брой състезаващи се момчета. В следващата възраст, а имененно 9-10-годишни момчета, двама от кюстендилските таланти се класираха последователно – Георги Беловодски спечели второто място, а Александър Илчев – трето място и бронзов медал.

При 11-12-годишните момичета Стефани Боянова се класира седма, репективно в същата възраст, но при момчетата Глеб Киров достигна до същата позиция.

Божидара Георгиева остана на крачка от медала с малка разлика и четвърто място при момичетата на 13-14 години, Александър Тренев е седми в същата възраст.

Националната надежда Кристъл Станкова също не успя да се класира в челната тройка в своята възрастова група в индивидуалната дисциплина на голям батут, поради контузия, която възпрепятства тренировъчния процес на състезателката в последните месеци. Въпреки това тя изпълни волната си програма по най-добрия възможен начин и представи отбора достойно.

Йоана Кръстева, която се състезава в най-голямата възаст – жени, с изпълнението на финалната си комбинация спечели среброто във възрастовата група.

За първи път на състезателната арена направи своя дебют Асен Цветков със своето блестящо представяне на двоен-мини батут. Съотбориниците му Георги Беловодски и Никита Конишев спечелиха два медала за клуба в същата дисциплина, респективно златен и бронзов. Емилиян Тренев успя да пребори многобройната конкуранция и да се класира за финален кръг, но за съжаление не успя да се качи на почетната стълбичка, оставайки на четвърто място.

Треньори на отбора са Малинка Костова и Десислава Димитрова, а главен съдия на състезанието бе председателя на СК „Евротрамп“ – Иво Кръстев.

Треньорите изказват своите поздравления към всички състезатели за положения труд и за успешното има представяне на първото за годината състезание, а на роителите – своите искрени благодарности за оказаната подкрепа.

На състезателите от СК „Евротрамп“ тепърва им предстоят няколко държавни турнира и едно държавно първенство, предвидени в Държавния спортен календар на Българска федерация по скокове на батут.

Клубът кани всяко желаещо дете да посети залата по скокове на батут всеки делничен ден след 18:00 ч., за да пробва да „полети“ като неговите талантливи състезатели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK