Община Кюстендил плати 6 хил. лв. за „Джамала“! Индустриалната зона отваря работни места

Снимка: Infomreja.bg

Общинският съветник Мира Миркова с критики към Общината за забавяне на докладните

Фестивалът „Джамала“ е струвал на община Кюстендил 14 500 лв. От тази сума 2 200 лв. са платени на ОП „Ученическо хранене“ за сандвичи, а приходите от рекламна дейност са в размер на 6 хил. лв. Тоест сумата, която община Кюстендил е заплатила за фестивала е 6 хил. лв.

„Сами можете да си направите сметка с тази сума от 6 хил. лв. „колко много сме платили и колко лош празник се получи“. За тези пари направихме нещо уникално, доведохме много хора в нашия град, които си оставиха парите. 6 хил. лв. ни е разходът, обаче замислете се колко заведения бяха пълни, колко хотели и къщи за гости бяха пълни и каква е добавената стойност за нашия град“. Така отговори кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов на отправено запитване от страна на общинския съветник от „Възраждане“ Мира Миркова.  

Тя изказа възмущението си, че за пореден път общинските съветници са получили докладните записки часове преди сесията. „Мисля се, че всички сме сериозни хора, всички сме избрани от нашите съграждани, недопустимо е в ОбС да се гласуват докладни от типа ти прочел ли си я -  ами не, как ще гласуваш – за.... Надявам се да си вземем забележа, това е институция, а не да сме в някакъв евтин марионетен театър със скъпо платени актьори“, заяви още Миркова.

Тя отправи въпроси, свързан с разкриването на работни места в Общината, както и с обезопасяване на сградата на бившето Второ основно училище, както и тази на АПК. За двата обекта кметът пое ангажимент за обезопасяване.

„Възложихме изготвянето на ПУП за индустриалната зона на Кюстендил. Към момента Общината не разполага с промишлени терени с изградени комуникации,  на базата на които да привлича инвеститори. Направихме стъпката за възлагане на ПУП-а, в процес сме към възлагане на договора. Искрено се надявам екологичната оценка да бъде изработена бързо, да бъде съгласувана и приети.

Така казусът с 6-годишното частично изменение на Общия устройствен план да приключи, което ще отпуши 1000 инвестиционни намерения. Към момента всяко едно инвестиционно намерение, което е заложено вътре, не може да продължи поради простата причина, че не отговаря на съответствията на Общия устройствен план. От тези 1000 предложения, да се направят 10 или 50 – това са работни места“, отговори кметът на инж. Атанасов.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK