Стартира лятната занималня в „Училища Европа“ - Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Зарадваха учениците със специална торта и подаръци

Стартира лятната занималня в „Училища Европа“ в Кюстендил. На специално тържество се събраха най-малките ученици, които бяха зарадвани с много подаръци, изненади и специална торта от екипа на престижното училище.

„Ние празнуваме Деня на детето, но и това, че „Училища Европа“ успяват в условията на пандемия и онлайн уроци да изпълнят обучителната си програма без нарушаване на ритъма им. Интересът към предлаганите обучения по английски език към занималните през учебната година и сега, лятото, не само не се занижи, а напротив – нашите възпитаници и техните родители осъзнават колко важно е да са знаещи и с пълноценни занимания в ежедневието. Последната година и половина ние от „Училища Европа“ можем да я обобщим с едно изречение: „Английски въпреки пандемията“. Това обяви управителят на „Училища Европа“ за Югозападна България, Албена Дамянова.

Тя е категорична, че усилията да не нарушат обучението в този период имат своите резултати и те са успешна кампания за ранно записване с отстъпки за следващата учебна година. Интересът към лятната занималня всяка година е огромен и тя е запазена марка за град Кюстендил. От екипа на „Училища Европа“ очакват след 15 юни броят на децата да се увеличи двойно и неслучайно.

Занималнята предлага най-разнообразни дейности, учителите успяват по непринуден начин да съчетаят полезното с приятното. Децата се обучават на български, математика и английски език, като всичко това се случва през часовете до обяд. След това децата могат да се забавляват на арт работилници, да рисуват и да изработват най-различни неща. Редовни посетители са и на парк „Хисарлъка“, както и на градските детски кътове.

За разнообразието на децата се организират и екскурзии, като през годините възпитаниците на елитното училище са посещавали Музея на авиаторите в Ковачевци, месили са хляб в Хлебната къща в Калища, посетили са и завод за производство на ел. табла. Редовно се качват и до Осоговската планина, където организират скаутски дни с палене на огън.

„С еуфорията около днешния празник и стартирането на лятната академия сме в трескава подготовка и за предстоящата ни сесия за изпитите на Кеймбридж. Хубаво е хората в региона да знаят, че няма друг оторизиран център на Кеймбридж освен нашия. Сега ни предстои лятната сесия и пандемията доказа, че интересът към тези изпити не е намалял, тоест учениците ни са подготвени. Децата при нас се явяват от 3-ти клас, но сега през лятото предлагаме подготвителни курсове за явяване на по-академичните нива. Те ще стартират от 5 юли и ще приключат в края на месеца, като ще бъдат в интензивна форма. През месец септември децата ще се регистрират за изпитната сесия през декември.

До 30 юни записалите се могат да използват отстъпки, нашият план за записване е гъвкав и съобразяваме това, че все пак едно дете, което ще се яви на изпит трябва да си заплати таксата към Кеймбридж. Затова след приключване на изпитната сесия, учениците, които са се явили ползват правото си на отстъпка в този период. За външни ученици отстъпката важи за записали се до края на месец юни“, уточни още Албена Дамянова.

„Училища Европа“ предлагат и курсове за възрастни, както и летни програми с големи отстъпки. При интерес всеки решил да стане част от „Училища Европа“ може да получи повече информация на тел: 0879 449 230 или на място – град Кюстендил, улица „Цар Освободител“ 142, ет. 2

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK