Първо ОУ в Гоце Делчев тържествено закри учебната година

Снимка: Infomreja.bg

Колективът се поздрави с отлични резултати

163-годишното Първо основно училище в Гоце Делчев днес тържествено изпрати поредния си випуск ученици, завършили основно образование. Свидетелства получиха всичките 82-ма седмокласници, от които 47 са постигнали отличен успех. А пълните отличници през всичките години на обучение са 24.

След посрещане на училищното знаме и поднасяне на букет пред паметника на светите братя Кирил и Методий в двора на училището, започна богата литературно – музикална програма. В нея присъстваха темите за постигнатите успехи и неизчерпаните възможности, за предстоящата ваканция, за благодарността към учителите. По-малките ученици се обърнаха към завършващите с пожелание да не бързат да порасна и с... „рецепта за детство“. А прекрасните мажоретки завършиха танца си, изписвайки 1. ОУ.

Словото на директора Людмила Дерменджиева се отличаваше с точност и конкретност. Успехите, постигнати на Националното външно оценяване както в 4-ти, така и в 7-и клас, говорят сами по себе си.

38 четвъртокласници са получили отлични оценки по БЕЛ, а 15 – и на двата изпита. Гордост за училището е постижението на четвъртокласника Костадин Сораджиев, получил максималните 100 точки на изпита по математика. Веднага след него се нарежда Теослав Кисьов с 97 точки.  

Средните резултати на НВО в 7-и клас са по-високи от тези в областта и страната.

А средният успех, с който училището завършва годината, е много добър 5.35. Паралелка първенец е 6.а клас, чийто годишен успех е отличен 5.56.

Почетен знак „Ученик на годината“ - категория „Ученик без отсъствия“, получиха шестокласничките Божидара Къшева и Атенеа Панева. Отличието им се присъжда и за постигнати високи резултати в учебния процес.

С грамоти за успех отличен 6:00 и активно участие в живота на училищната общност бяха наградени 38 ученици от 5. и 6. клас.

Освен свидетелство за основно образование, отличниците седмокласници получиха плакет и грамота от кмета на общината Владимир Москов.

Изявените родители също не бяха забравени. На тях директорът на училището връчи благодарствени писма.

В края на тържеството, обръщайки се отново към завършващите, госпожа Дерменджиева ги благослови: „Благославяме ви да бъдете смели в мечтите и делата си! Сбъдвайте и успявайте! Летете! На добър час!“

Учебната година в Първо основно училище беше закрита с красиво българско хоро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK