Военни почести и концерт за 110 години от Илинден

снимки: infomreja.bg

С поднасяне на венци и цветя, издигане на националния флаг и празничен концерт бе поставено началото на мероприятията по повод 110 години от Илинденско-Преображенското въстание в Благоевград.

Военни почести придружиха тържественото издигане на националния флаг на Република България.

Пред паметника на революционера Гоце Делчев на площад „Македония” венци и цветя в знак на признателност към всички дали живота си във въстанието, поднесоха кметът д-р Атанас Камбитов, областният управител Муса Палев, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, депутати, военни, представители на общинска и областта администрация, на духовенството, общественици и жители на Благоевград.

Венци бяха поднесени от името на президента на Република България Росен Плевнелиев и премиера Пламен Орешарски.

Честванията на 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание продължиха с празничен концерт на Обединен детски комплекс, фолклорна формация „Мегдана” и Център по изкуствата.

Празничната програма на Община Благоевград по повод 110 години от въстанието, поставило началото на една нова история ще продължи в 21 часа на площад „Георги Измирлиев”.  Тържествена заря-проверка, проведена от Националната гвардейска част на Република България и празничен концерт-спектакъл ще бъдат кулминацията в днешния исторически ден.

Специален гост на празничната вечерна програма, посветена на 110 години от Илинденско-Преображенското въстание, ще бъде президентът на Република България Росен Плевнелиев.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Tsvetan04:30 - 21.07.2013
Нямат място продажни цивилни гарги до военния строй !
майка16:25 - 20.07.2013
Първите мъже и дами на Благоевград си спазиха протокола,поднесоха цветя и пр,но и за минута не уважиха труда на участниците в концерта,не засвидетелстваха и протоколно ангажиране със случващото се на сцената! Срамно е да господа и дами управляващи да напуснете бързо горещия площад и да нехаете за труда на участниците в "празничния" концерт на също толкова гореща сцена! Повярвайте на децата не им беше по-малко горещо във фолклорните носии,а и забележете не трябваше като вас да присъстват,трябваше да създават изкуство и да имат публика за него,поне във ваше лице! Може би сте бързали да съберете сили за вечерния празничен концерт!И там ще има журналисти и ще ви отразят!А децата на Благоевград не са важни!!!
tctctct15:28 - 20.07.2013
Леле леле помака областен насред първите редици. Героите ще се обърнат в гроба
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK