Кметът на Кюстендил: Подготвяме грандиозен фестивал, който ще привлече хиляди туристи

Снимка: Infomreja.bg

Фестивалът ще се проведе на 10 февруари и в него ще участват 17 групи от кюстендилските села, както и групи от други градове

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и зам. – кметът Кристиян Иванчов представиха програмата и организацията на Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г.

Фестивалът ще се проведе на 10 февруари и в него ще участват 17 групи от кюстендилските села Ябълково, Гирчевци, Багренци, Пиперков чифлик, Слокощица, Жабокрът и гости от общините Земен, Брезник, Ковачевци, Перник, Разлог, Радомир, Благоевград, Петрич.

Кметът благодари на всички, които участват в организацията, както и на органите на МВР, за осигуряване на обществения ред.

„Ще предприемем всички необходими действия, за да осигурим един хубав празник. Благодарим и на органите на МВР, които ще следят за осигуряването на обществения ред. Надяваме се, че времето ще бъде с нас и ще можем да предложим едно уникално шоу, което не е правено досега в Кюстендил и което ще привлече много туристи“, заяви инж. Атанасов.

”Събитие от подобен мащаб не се е случвало скоро в Кюстендил. Полагаме всички усилия, за да организираме значимо и вълнуващо събитие, на което да се насладят всички жители и гости на града в съботния ден“, каза зам.- кметът Иванчов.

Инж. Атанасов посочи, че от началото на мандата, администрацията се старае да създава всеки месец няколко културни събития, които да привличат повече туристи в Кюстендил.

„Смятаме, че фестивалът ще е грандиозен, като целта ни е той да се разраства и догодина да привлече участници и от чужбина. Надяваме се все повече хора да се включват в него и да разказват за Кюстендил“, каза още инж. Атанасов.

Кметът отбеляза, че фестивалът показва българските традиции, които трябва да бъдат пазени и те не противоречат на православните канони.

„Ние сме българи, имаме своите корени и не трябва да бягаме от нашите традиции, които се предават от поколение на поколение. Много наши съграждани помнят мечкарските групи, в които са били техните бащи, дядовци и прадядовци“, каза още кметът.

„Каня Ви да дойдете на площада и заедно да отбележим този прекрасен празник и нека отново да покажем Кюстендил на туристическата карта“, призова инж. Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK