4 даровити деца със стипендии от Община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Получават по 210 лв.

Комисията по стипендиите към Община Дупница разпредели останалите от 2019 г. месечни стипендии. По 210 лева съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби ще получат 4 деца.

След разглеждане на подадените заявления и по утвърдена методика бяха класирани следните деца: Иван Ганчев, ученик в ОУ "Евлоги Георгиев" с призови места в състезания по математика (област "Наука и техника"); Владимир Кърнолски, ученик в ОУ "Св.св. Кирил и Методий", Дупница - ски алпийски дисциплини (област "Спорт"), Кристина Томанова, ученичка в ОУ "Св.св. Кирил и Методий", Дупница - художествена гимнастика (област "Спорт") и Александра Костадинова, ученичка в СЕУ "Св. Паисий Хилендарски" - художествена гимнастика (област "Спорт").

В проекто-бюджета на общината за 2020 г. са заложени 10 хиляди лева, които ще бъдат разпределени на три сесии. Всички талантливи деца и младежи от община Дупница могат да кандидатстват съгласно Наредбата, а срока за подаване на документи за първата сесия е през месец април 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK