Зам.-министърът на МВР: Ръководството подкрепя справедливите искания на полицаите

Снимка: Infomreja.bg

Той присъства на церемония в ОДВМР - Благоевград

На 5 юли отбелязваме 144 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Днес в сградата на Областната дирекция на МВР в Благоевград бяха положени венци и цветя в памет на загиналите в изпълнение на службата служители на МВР.

Пред паметната плоча се събраха представители на всички институции в областта, в това число кметове и заместниците им на общините в Пиринско.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи молебен за здраве.

За церемонията пристигна заместник-министъра на вътрешните работи - Кирил Цекин. Той бе придружен от директора на ГД „Жандармерия и СОБТ“ – гл. ком. Димитър Андонов.

Има напредък в развитието на МВР, но важно е и съзнанието на хората. Ръководството на МВР подкрепя справедливите искания на полицаите и през изминалата година правителството показа, че мисли по този въпрос след като отпусна 20-процентно увеличение на заплатите в сектор „Сигурност“. Надявам се да продължи тази добра практика и Министерството на финансите да изпълни исканията на служителите на МВР, коментира Цекин по повод протестите на полицаите, предвидени за днешния ден и на 6 юли с искане за по-високи възнаграждения.

Корупцията смущава всички ни като общество. Тя е навсякъде и част от работата ни е да се борим с нея, завърши Цекин по повод журналистически въпрос за борбата с престъпления, извършвани и от полицаи.

„Честитя празника на всички служители на МВР – да бъдат здрави, щастливи и удовлетворени от службата си и винаги да се прибират вкъщи при семействата си“, пожела ст. ком. Георги Кандев – директор на областната дирекция.

На 6 юли в 12,05 ч. се предвижда служителите на МВР от Благоевград да проведат символичен протест като част от националната мрежа протести, организирани от синдиката.

По повод празника за постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения със заповед на  министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с отличие „ПОЧЕТЕН ЗНАК“ НА МВР – III СТЕПЕН бяха наградени: Комисар Димитър Ичев – началник отдел „Охранителна полиция“, младши инспектор Васил Колев – старши полицай в група „Охранителна полиция“ в РУ-Разлог, главен инспектор Сергей Алексов – началник на сектор „Пътна полиция“ в отдел „Охранителна полиция“ и главен инспектор Петър Пелтеков– началник на сектор „Охранителна полиция“ в 02 РУ-Благоевград.

За постигнати високи резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения с отличие „ПИСМЕНА ПОХВАЛА“ са наградени 14 служители на ОДМВР-Благоевград.

За постигнати високи резултати в служебната дейност, конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения с „КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА“ са наградени 33 служители на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград, а с „ИНДИВИДУАЛНА ПАРИЧНА НАГРАДА“ – 7 служители на ОДМВР-Благоевград.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения с „ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ“ са наградени двама служители на ОДМВР-Благоевград.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения с „ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ“ от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров са наградени 2 ма служители на ОДМВР-Благоевград.

За постигнати високи резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения с отличие „ПИСМЕНА ПОХВАЛА“ са наградени 18 служители на ОДМВР-Благоевград.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK