Стилияна Николова триумфира и на съчетанието с лента!

Снимка: startphoto.bg

По-рано днес тя спечели златен и сребърен медал на топка и на обръч

Стилияна Николова завоюва титлата на финала на лента, а Боряна Калейн взе сребро на бухалки на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София. Така при жените България завършва с четири отличия - двe златни и двe сребърни, след като по-рано днес Николова взе злато на топка и сребро на обръч. Калейн има шесто място на лента и две осми на обръч и на топка, информира Топспорт.

Николова беше безапелационна на лента и вдигна цялата зала на крака с изпълнението си. Тя получи 33.650 точки (16.500 трудност, 32.650 артистичност, 32.100 изпълнение) и стана шампионка. Така възпитаничката на Валентина Иванова завършва надпреварата с четири медала - два златни и два сребърни, след като вчера беше втора в многобоя.

Калейн изигра композицията си много добре, но в края допусна една грешка и съдиите й дадоха 31.000 точки. Така тя се нареди шеста в този финал.

Втора се класира Дария Атаманов (Израел) с 32.650 точки, а трета е Таисия Онофричук (Украйна) с 32.100.

На финала на бухалки Боряна Калейн игра стабилно и беше оценена с 33.900 точки (16.800 трудност; 8.650 артистичност; 8.450 изпълнение), което й донесе среброто. Така тя завършва състезанието с един златен и един сребърен медал.

Шампионка стана италианката София Рафаели с 34.350 точки, а с бронза се окичи Виктория Оноприенко (Украйна) с 33.000.

По-рано днес Стилияна Николова спечели златен и сребърен медал на топка и на обръч. Другата българка Боряна Калейн, която вчера стана шампионка в многобоя, остана осма и на двата уреда след допуснати грешки.

До момента България има седем отличия от надпреварата - 3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов.

Световната купа завършва малко по-късно с композициите с три ленти и две топки при ансамблите с участието на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK