Пиян шофьор предизвика верижно ПТП в Търново

Снимка: Infomreja.bg

Съставени са 3334 фиша и 760 акта за установени административни нарушения

12 122 моторни превозни средства  са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 777 водачи и пътници.

В рамките на изминалия ден са установени общо 29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 17 - с над 1,2 на 1000, осем са отказали  тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 водачи, петима са отказали тестване.

Ето и по-фрапиращите случаи от последното денонощие:

Водач, употребил алкохол е предизвикал верижна катастрофа във Велико Търново.

Вчера следобед на ул. „Магистрална“ е настъпило ПТП между три автомобила. Пострадали няма. По първоначална информация лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 36-годишен местен жител, не е спазил необходимата дистанция и е блъснал намаляващия скоростта си, движещ се пред него лек автомобил „Ситроен“, който блъснал автомобила пред него. При проверка на водача на фолксвагена за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,56 промила.

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 25 февруари около 17 часа в село Пряпорец за проверка е бил спрян лек автомобил „БМВ“ с 42-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 2,30 промила.

Около 02:30 часа на 26 февруари на пътния участък между селата Сухаче и Горник жандармеристи са спрели автомобил "Сузуки“. Установили са самоличността на водача – 36-годишен. От извършената проверка е констатирано, че той управлява моторното превозно средство след употреба на наркотични вещества - амфетамин.

Бързо производство е образувано в РУ – Червен бряг за шофиране след употреба на наркотици. Около 20:30 часа на 23 февруари в града на улица „Хаджи Димитър“ е бил проверен 18-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният наркотест с техническо средство е отчел положителна проба за метамфетамин.

39-годишен мъж е тежко ранен при инцидент с тротинетка. Произшествието е възникнало вчера около 15:50 ч. на западния паркинг на мола на бул. „Липник“ в Русе. При управление на индивидуалното електрическо превозно средство мъжът е загубил контрол и е паднал върху пътната настилка. Той е бил настанен в болница с луксация на коляно и разкъсани сухожилия на крак. Произшествието е документиран от екип на пътна полиция. Измерена му е концентрация на алкохол от 0.69 промила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK