Зам.-кметът Иванчов: Кюстендил има потенциала да бъде водеща туристическа дестинация

Снимки: Община Кюстендил

Той участва в работна среща на Пендара в с. Слокощица

„Кюстендил има потенциала и всички природни дадености да се превърне в предпочитана туристическа дестинация. В лицето на Община Кюстендил имате партньор за реализиране на идеите, които да популяризират града ни и региона. Отворени сме за вашите предложения – и имате нашата подкрепа във всяко едно отношение в посока развитие на туризма. Да запретнем ръкави и заедно да върнем Кюстендил на туристическата карта“. Това заяви ресорният зам.-кмет Кристиян Иванчов по време работна среща на Пендара в с. Слокощица, Община Кюстендил.

“Пендара” е дългосрочен проект, фокусиращ се върху пазара на местни храни и гастрономическия селски уризъм, като цели да подобри бизнес средата за развитието им – а Кюстендил е избран за Дестинация 2024 г. на Pendara.bg.

На срещата в с. Слокощица присъстваха над 50 представители на хотелския и ресторантьорския бизнес, собственици на вили и къщи за гости, стопани на ферми, занаятчии, представители на читалища, самодейци, артисти.

Гергана Кабаиванова – основател на Pendara.bg, посочи, че организацията се ангажира да подпомогне процеса по създаването и разработването на атрактивни преживявания, свързани с местни бит, култура, природа, гастрономия.

Присъстващите изразиха готовността си да превърнат Кюстендил и селата наоколо във водеща дестинация за приключенски, културен и гастрономически туризъм, като вече е активна страницата Живите места в Кюстендилско.

В страницата ще можете да откриете списък с живите места в Кюстендилския регион - творци и техните кътчета, занимаващи се с различни занаяти и услуги, както и информация относно предстоящи събития и работилници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK