Министър Илиев пожела успех на българските участници в Световните летни игри Спешъл Олимпикс

Снимка: Министерство на младежта и спорта

40 състезатели ще представят страната ни в 9 спорта

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изпрати с българското знаме атлетите, които ще представят България на Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения Спешъл Олимпикс. Надпреварата ще се проведе от 17 до 25 юни в Берлин и в нея ще се включат повече от 7000 участници от 190 национални делегации, които ще се състезават в 26 спорта. 

 „За мен е чест и удоволствие да съм сред толкова много атлети, които ще ни представят на Световните летни игри Спешъл Олимпикс. Най-сърдечно Ви пожелавам успех, постигане на поставените пред Вас цели и да развеете гордо българския трибагреник. Убеден съм, че изключителните усилия, които всеки ден влагате в тренировките, ще се увенчаят с медали, а всички ние заедно с Вас ще се гордеем, че сме българи“, обърна се министър Илиев към спортистите. 

Той изказа благодарност към всички треньори и партньори, които помагат за подготовката на родните атлети. 

„Всички ние сме обединени от любовта към спорта и оценяваме неговата социална роля. Затова с моя екип ще работим за превръщането на спорта и младите хора в държавна политика. Начертали сме програма с краткосрочни и дългосрочни приоритети, които ще следваме плътно, за да подсигурим на нашите спортисти добри условия за подготовка и състезания, а на младите хора – по-добро бъдеще и реализация“, добави още Димитър Илиев. 

Националният директор на Спешъл Олимпикс България Христо Христозов представи делегацията, която ще се състезава в Берлин. Тя се състои от 40 атлети, които ще представят страната ни в 9 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, баскетбол и хокей на трева. Делегацията е най-многочислената от началото на програмата в България и за пръв път с участие в отборни спортове. 

    По време на събитието атлетите бяха приветствани и от Стела Енева - медалистка от паралимпийски игри, световни и европейски първенства за хора с увреждания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK