Банскалии се състезаваха наравно със световно известни ендуро спортисти

Снимки: Община Банско

Зала "Арена София" бе превърната в трасе за мотокрос и събра най-големите световни звезди

За първи път в историята си, Българска федерация по мотоциклетизъм бе домакин на кръг от Световния шампионат по суперендуро, известно като ендуро на закрито.

Публиката на трибуните беше над 10 хиляди зрители. Те приветстваха с ентусиазъм най-добрите в света, но аплодисментите им за младите мотористи от Банско бяха неизмеримо по-големи.

В рамките на Световното първенство се проведе и първата в историята ни Републиканска купа, а в състезанието взеха участие мотоциклетистите от спортен клуб „Мото Дружина Банско”. Благодарение на показаните резултати в Републиканския шампионат през 2023 година, право на участие получиха в клас Junior (до 14 години) Иван Чакъров, Мирослав Керанджиев, Александър Пиришанчин, Мартин Ковачев и Нейтън Димитров, а в клас Elite – Георги Весков и Борис Чакъров.

С представянето си те доказаха, че са спортисти на най-високо ниво и заслужено спечелиха отличия. В клас Junior първи завърши Нейтън Димитров с 40 точки, следван от съотборниците си Мирослав Каранджиев (34 т.) и Иван Чакъров (28 т.). Отлична езда направиха и останалите мотористи от „Мото Дружина Банско”.

Кметът Стойчо Баненски, който беше сред поканените официални лица, слезе на трасето, за да бъде с момчетата от Банско. Заедно с тях приемаше подкрепата на публиката, която всеки път при споменаването на Банско избухваше с възторжени аплодисменти и възгласи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK