Председателят на ОбС-Петрич, Светла Данаилова: Поклон пред Левски!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 151 години от гибелта на Левски

Уважаеми българи, скъпи съграждани и жители на нашата община,

На 18 февруари тази година се навършват 151 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, откърмен и възпитан от българска майка юнашка.

Неговото име успя да предизвика вниманието и интереса не само в България, но и навсякъде по света. Той беше необикновен, неповторим българин без аналог, който поведе след себе си хората и те го последваха и се множаха в хиляди и неизброими.

Левски успя да ни обедини в една сплав, за която вече век и половина се говори, и тепърва ще ни обединява още по-силно и вдъхновяващо, защото думите му са светлина и истина – те ще се повтарят и в бъдеще.

Докато свят светува, заветите на Левски ще греят в душите и сърцата ни. „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас ни обръща – ние него обръщаме“.

Левски е символ на свобода, на надежда, на родолюбие и вечност. Той доказа, че извън хоризонта има простор и той е възможен, ако носим в себе си смелост, дързост и родолюбие.

От нашия южен и героичен Петрич искам повече от всякога да работим за просперитета на Отечеството ни и за благоденствието на хората по почина на Левски, както и да пазим неговите пророчески завети „За чиста и свята Република“.

Поклон, дълбок поклон пред паметта на Дякона! Нека неговите паметници да греят, посипани с цветя като дъгата на небето, която носи мир и щастие!

 

Светла Данаилова

Председател на Общински съвет – гр. Петрич

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK