Борисов за протестите: Правителството бързо да обясни, а не да слага каруцата пред коня

Снимка: БГНЕС

Двата основни въпроса са заместващата мощност при спирането на въглищните централи и запазването на работните места

“Мисля, че правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото не му знаем името, да обяснява за териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони. Двата основни въпроса са заместващата мощност при спирането на въглищните централи и запазването на работните места".

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна традиционното си сутрешно изявление пред медиите в коридора на Народното събрание, пише БНР. Междувременно енергетици от Старозагорския регион и Кюстендилско вече са блокирали пътища и протестират.

"Планът, който не сме видели, би трябвало да решава тези въпроси. Искам да призова правителството бързо да обясни какво ще се случи там, а не да слагат каруцата пред коня с фирмите”, каза още Бойко Борисов.

ГЕРБ-СДС подкрепя предложението разглеждането на бюджета за следващата година да бъде отложено заради депутатската ваканция:

"Ние карахме години без бюджет. Освен това парламентът ще е в почивка. По-точно ще работи, но на терен за местните избори. Не могат да работят комисите и затова ще подкрепим Асен Василев, колкото е необходимо. Днеска той ще представи пред нас, пред хората, които рабоятт бюджета. Този път няма да допуснем старите грешки ии когато се нвесе бюджетът, ще бъде гласуван.

Борисов очаква подкрепата за правителството може да бъде потвърдена през резултатите от местните избори :

"Трите партии, които в момента участват в некоалиционната сглобка като блок да имат най-много общински съветници и най-много кметове. Това ще препотвърди правителството"

ДПС също подкрепя по-късното внасяне на бюджета за следващата година, заяви депутатът Делян Пеевски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//