Депутатът Стоян Мирчев: Борисов стои зад „Инерком”

Стоян Мирчев, снимка: Дарик

Държавата трябва да изкупи активите на ЧЕЗ и да управлява това електроразпределително дружество. Това мнение изрази в предаването "Седмицата" на Дарик народният представител от БСП Стоян Мирчев. БСП е против държавата да участва като съсобственик в сделката за ЧЕЗ.

Бойко Борисов стои зад "Инерком", заяви Стоян Мирчев, коментирайки нашумялата сделка: "Финансовите потоци, които стоят зад Гинка Върбакова, са неясни. Тоест, те не са неясни капитали - сянката на г-н Борисов, която дори вече не е сянка и се вижда цялото му тяло".

Той припомни, че през 2009 г. Борисов е сложил в надзора на ЧЕЗ "негов близък приятел от предишния му бизнес в силовите групировки". 

"Той беше изгонен през 2013 г. и тогава прокуратурата повдигна дело, че от ЧЕЗ от обществени поръчки са източени 800 млн., което със сигурност е оказало влияние и върху сметките, заради които станаха после протестите. В един момент обаче прокуратурата запуши тази сделка, тя остана в миналото и хората я забравиха. Жената на този човек, който нищо не разбира от енергетика, а беше сложен в надзора на ЧЕЗ, сега можем да я свържем в добри отношения с Гинка Върбакова", коментира още депутатът от БСП.

От България си тръгват инвеститори, които твърдят, че си тръгват заради правителството, посочи още Стоян Мирчев.

 

КОМЕНТАРИ

Здравко11:46 - 20.03.2018
БСП се напълни с такива млади и неуки хора като този! Те са в тази партия защото от тях нищо не става. Могат само да плюят по хората. Корни е същата неграмотна простакеса! Старите комуняги отдавна са си разделили държавата!
червен буклук18:00 - 18.03.2018
Борисов ли , хахаха що лъжеш така бе червена гнидо Станишев и неговата Долцинея, Рем .Овч и още една дузина червени титани ,истината скоро ще лъсне
Код за сигурност, въведете кода 2xf