„На среде земя” на „Asen & Milena Group” гостува в Кюстендил

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Етноформацията „Асен и Милена груп” представи първия си албум „На среде земя” в Кюстендил. Концертът бе част от културната програма „Кюстендилско лято”. Триото има нашенска жилка–китаристът Асен Маринов, възпитаник на проф. Димитър Дойчинов, е роден и израснал в Кюстендил.

Първият албум на създадената през 2009 година етноформация „Асен и Милена груп” бе представен за кюстендилската публика скоро след издаването му. Триото е в града за втори път. През април музикантите гостуваха на Международния фестивал по класическа китара. Сега триото отново изненада публиката приятно с нестандартните изпълнения на фолклорни шедьоври като „Девойко, мари, хубава” и „Бела съм, бела, юначе”. Колоритността в звученето на „Асен и Милена груп” вероятно идва от класическата китара на Асен Маринов. Кюстендилецът е ученик на проф. Димитър Дойчинов и един от първите участници в международния фестивал по класическа китара, който се провежда ежегодно в града ни.

Вокалистка е Милена Караджова, позната с богата солокариера в стил етно-джаз. Третият в групата, Християн Георгиев, е студент по история в Софийския университет. За първия си албум тримата казват, че „На среде земя” е „мястото, обединяващо сърцата на трима музиканти; мястото, където българският фолклор се среща с класическата музика и джаза и където минало, настояще и бъдеще се преплитат в едно”.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//