Студенти от АУБ мислят как да развият Благоевград, кметът ги награди

Снимки: Община Благоевград

Студентите разработиха идеи

Кметът Методи Байкушев връчи сертификати на студенти от Американски университет в България, които разработиха идеи за развитието на община Благоевград.

Инициативата е част от курса “Стратегическо управление” на проф. Елена Радева. В продължение на два месеца 52 четвъртокурсници, разпределени в 11 екипа, работиха по казус, предоставен от зам.-кмета Боряна Шалявска. Те проучиха Благоевград и България, анализираха състоянието на града, представиха сходни идеи, осъществени в други градове из страната и света, и предложиха стратегически партньорства, които ще помогнат за просперитета на областния център.

Байкушев им пожела да допринесат за развитието на обществото в Благоевград, България и техните родни градове.

“Радвам се да споделя, че по някои от идеите ние вече работим, което потвърждава правилната посока, в която се движим. В допълнение, студентите предложиха редица идеи, които са все още неразработени и ще бъдат анализирани подробно”, каза Боряна Шалявска.

“Благодаря Ви за възможността да работим по този проект. Нашите типични проекти са свързани с бизнеса, а този път студентите бяха предизвикани да се поставят в обувките на Общината.”, заяви проф. Радева.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK