Отпускат още средства по бюджетите на 4 министерства

Снимка: Infomreja.bg

Допълнителните средства са за МВР, МЗХГ, МОН и МИР

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерство на иновациите и растежа за 2023 г.

С предвиждането на допълнително финансиране за 2023 г. в размер до 10 754 234 лв. ще се осигури бюджетен ресурс, общият размер на който ще позволи да бъдат насърчени общо 18 дружества, изпълняващи инвестиционни проекти, сертифицирани по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), на обща стойност около 387.77 млн. лв. и предвиждащи разкриване на около 2 977 нови работни места.

Чрез увеличение на бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. ще се осъществи успешна подкрепа на дружествата, изпълняващи инвестиционни проекти и създаващи значима заетост - сертифицираните по ЗНИ инвеститори.

Финансовите стимули по ЗНИ са предназначени за насърчаване на инвестициите на местни и чужди предприятия за изграждане на нови производствени мощности и създаване на дългосрочни нови работни места.

Министерският съвет прие постановление за одобряване допълнителни разходи по бюджета на Министерството на земеделието и храните за 2023 година.

Общата сума на осигурените средства е в размер до 3 729 395 лева и ще се използват за изпълнение на дейности по защита от градушки със самолетен способ над части от територията на Република България, които не са защитени с ракетен способ. Средствата ще бъдат осигурени за сметка на разчетените за целта разходи по централния бюджет за 2023 г.

Правителството отпусна 18 000 000 лева допълнително за покриване на преходните остатъци на държавните училища. Те включват целеви средства за изпълнение на национални програми за развитие на образованието, капиталови разходи, както и остатъци от средства за издръжка на дейностите за възпитание и обучение на деца и ученици и за подпомагане на равния достъп и подкрепа за личностно развитие.

От тях 11 122 059 лв. са за училищата към Министерството на образованието и науката, 5 878 160 лв. са тези към Министерството на културата и 999 781 лв. за Министерството на младежта и спорта.

Средствата за възстановяване на преходните остатъци са заложени в държавния бюджет.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2023 г.

С Постановлението се одобряват допълнителни разходи, в размер до 5 000 000 лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2023 г. за финансово обезпечаване на управлението на инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK