Йотова: Меморандумът със земеделците не решава всички проблеми

Снимка: Infomreja.bg

"Кризата със зърното разкри наистина много сериозни проблеми"

Очевидно с един меморандум всички тези проблеми на земеделците не могат да бъдат решени. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова относно подписаният вчера меморандум между правителството и земеделците. 

Вицепрезидентът посочи, че са чути многобройни изказвания на земеделски производители и на експерти в преработвателната промишленост. Кризата със зърното разкри наистина много сериозни проблеми в системата на земеделието, посочи Йотова, съобщава БТА.

По думите ѝ що се отнася до меморандума сигурно има добри намерения, но не трябва да забравяме, че има решение на Народното събрание. Това решение, с днешна дата, никой не е отменил. Чакаме следващите дни да видим дали ще бъде пререшено и какви ще бъдат следващите стъпки на управляващите, коментира Йотова. 

Попитана за присъединяването на страната ни към Шенген, Йотова отбеляза, че се чуват сигнали, че в най-добрия случай ще има някакво решение по темата чак в края на годината. Обещанието на правителството, че ще има развитие на въпроса през октомври не стои на дневен ред, дори при най-големите оптимисти. Австрия продължава да има своите резерви заради невероятната мигрантска вълна, особено през последните месеци, което наложи и срещата на Фон дер Лайен да отиде в Лампедуза, да се убеди на място в обещанията, които се дават на Италия, коментира Йотова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK