Официално: Грабеж в Благоевград не е имало, служителят си присвоил златото

Снимка: Infomreja.bg

За по-малко от 24 часа бе разкрито престъплението

Официално от МВР потвърдиха – грабеж в Благоевград не е имало. Служител е инсценирал престъплението.

В резултат на предприети светкавични действия, криминалистите установиха автора на съобщен грабеж в заложна къща в Благоевград, служител във фирмата. Сигналът за престъплението е получен вчера около 12.45 часа от охранителна фирма. От пристигналите на място незабавно полицейски служители е установен 27-годишният мъж, служител в заложната къща. По негови данни, минути преди това в обекта нахлули двама, единият от които въоръжен с пистолет, които заплашили и след като отнели наличната сума и златни накити, изложени за продажба, побързали да изчезнат. В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента криминалистите установили разминавате в подадената информация. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, съобщават от Министерството.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Както ИНФОМРЕЖА вече съобщи – мъжът е родом от Сливен. Той е работил и живял в Благоевград. Служител е на заложната къща от поне 5 години.

На място – през вчерашния ден, пристигнаха директорът на Областната дирекция, както и шефовете на Второ районно и Криминална полиция.

Бяха разпитвани съседи от околните сгради.

По време на следствието 27-годишният служител бе плътно до служителите на МВР с бутилка вода в ръка. След подаването на сигнала до 112 от него, той е прегледан и от екип медици, пристигнали на място поради силния си уплах.

Подобен случай имаше преди години в Разлог. В разплащателен офис в близост до болницата в града бе обадено, че липсват пари след извършен грабеж от двама маскирани. Градът бе под полицейска блокада, а на по-късен етап стана ясно, че служителят е инсценирал всичко, защото имал проблеми с хазарта и му трябвала солидна сума.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK