Инсцениран ли е грабежът в заложната къща в Благоевград?

Снимка: Infomreja.bg

Неофициална информация сочи, че има арестуван

Има задържан след обира на заложна къща в Благоевград. 

Това е служителят в обекта – който е родом от Сливен. Неофициално се сочи, че в личния автомобил на мъжа е открито златото, което липсва – около половин килограм.

Вчера се сочеше, че са откраднати и пари – отново неофициално между 7 и 8000 лв.

Мъжът е задържан късно снощи в областния град. А проверка на ИНФОМРЕЖА около 19 ч. установи, че след приключване на следствието денонощната къща бе затворена за клиенти.

На входа ѝ има камера, чиито записи са иззети от органите на реда.

На място – през вчерашния ден, пристигнаха директорът на Областната дирекция, както и шефовете на Второ районно и Криминална полиция.

Бяха разпитвани съседи от околните сгради.

По време на следствието 27-годишният служител бе плътно до служителите на МВР с бутилка вода в ръка. След подаването на сигнала до 112 от него, той е прегледан и от екип медици, пристигнали на място поради силния си уплах.

В официалното съобщение от МВР до медиите се сочеше, че около 12:45 часа е получен сигналът, според който са влезли двама въоръжени мъже и, заплашвайки служителя в къщата, са отнели парична сума и златни накити.

Подобен случай имаше преди години в Разлог. В разплащателен офис в близост до болницата в града бе обадено, че липсват пари след извършен грабеж от двама маскирани. Градът бе под полицейска блокада, а на по-късен етап стана ясно, че служителят е инсценирал всичко, защото имал проблеми с хазарта и му трябвала солидна сума.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK