ГЕРБ, ДПС и БСП с ясни водачи на листите в Пиринско, Боцев се връща в Община Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Остават няколко дни до началото на кампанията

Досегашният депутат от Гоце Делчев – социалистът Богдан Боцев, се завръща като заместник-кмет в екипа на Владимир Москов.

Боцев е дългогодишен народен представител от групата на БСП. Той обаче няма да участва в поредните предсрочни парламентарни избори, обяви самият Боцев чрез публикация във Фейсбук:

Скъпи приятели,

Вероятно много от вас реагират с недоумение, апатия и неразбиране към поредните парламентарни избори!

Сбърканите коалиции доведоха и до объркани избиратели.

Провокиран от подобни, както и лични причини, реших да не участвам в предстоящите парламентарни избори и да се завърна в екипа на община Гоце Делчев в ролята си на заместник кмет.

В допълнение, аз вярвам, че мога да бъда много по-полезен и ефективен, работейки за развитието, просперитета и проблемите на местните хора, или с други думи - да работя тук, на място, като част от екипа на Общината.

Вие ми гласувахте доверие на парламентарните избори, което аз ще се постарая да оправдая и тук, на местно ниво, фокусирайки се върху конкретни цели, резултати и проблематики, които познавам в дълбочина и върху които мога да влияя.

И като всеки един друг човек, който се мотивира от това, усилията му да имат смисъл и да дават резултат, аз вярвам, че тази ми нова, “стара” роля е правилното към този момент място за мен.

В заключение, ще погледна с надежда и оптимизъм към новия парламент. По време на краткото съществуване на последното НС постигнахме одобрение на проекти за 30 милиона лева за община Г.Делчев, което надявам се да бъде само отправната точка на много бъдещи успехи за нашата община!

Благодаря ви за разбирането и доверието!

Оставам на линия, за всичко, за което мога да бъда полезен, тук в община Гоце Делчев.

Отказ да бъде кандидат направи и Александър Мацурев, който е общински съветник в родното му Банско. Мацурев се бори няколко пъти за място в Народното събрание на предни избори. На негово място обаче ще бъде Костадин Загорчин, който потвърди пред медията ни, че е приел номинацията.

От ГЕРБ в Благоевград все още няма официално изявление дали листата с кандидати за народни депутати е готова, но неофициално се сочат първите 7.

Това са: Росен Желяков – бивш транспортен министър и председател на 49-ото НС. Желяков е водач традиционно на листата в Пиринско от няколко години насам. След него е шефът на Националния осигурителен институт в областта – Илиян Георгиев. Петрич и Сандански ще бъдат представени от Костадин Стойков и Георги Георгиев. Никола Джингаров е също познато лице в актива на партията на Борисов от Гоце Делчев. Разлог издига Марио Тозев. 22-рото място по традиция е запазено за сина на кмета на Симитли – Стефан Апостолов – дългогодишен народен представител.

От БСП все още няма яснота как са наредени имената, но почти сигурно е, че лидерът на левите – Корнелия Нинова повежда листата. Предполага се, че второто място ще бъде запазено за представител на Гоцеделчевската формация.

ДПС пък вчера изненада избирателите и политиците с номинацията на Елена Йончева за евродепутат, която прие кандидатурата с удоволствие.

Водач на листата за народни представители ще бъде съпредседателят на партията на Доган – Делян Пеевски, който водеше и на предните избори.

Днес е последният срок за регистрация на партиите и коалициите за участие във вота „2 в 1“ в ЦИК.

До 7 май пък партиите трябва да са регистрирали своите листи в Районните избирателни комисии. На 9 май – Деня на Европа, стартира предизборната кампания.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//