Съдят майстор, измамил клиент с над 10 хил. лв. за ремонт на покрив

Снимка: Infomreja.bg

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу И.К., на 40 г. Той е предаден на съд за това, че в периода от 23.06.2020 г до 20.08.2020 г., в гр. София, в с. Новаково, обл. Пловдив, и в гр. Пловдив, в условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у другиго и с това му причинил имотна вреда в размер на обща стойност 10 290 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

И.К. бил управител на фирма за ремонти и разполагал с печати, но не бил упълномощен да борави с тях, съобщават от държавното обвинение. Собственик на дружеството било друго лице. Към момента на извършване на деянието фирмата била в несъстоятелност. Въпреки това на 23 юни 2020 г. в гр. София И.К. сключил договор с пострадалия мъж за извършване на ремонтни дейности в къща в с. Новаково, обл. Пловдив. За предстоящите дейности той получил първоначална вноска от 4680 лева. Няколко дни по-късно предложил на собственика да бъдат извършени строителни дейности извън договора, като за това поискал допълнително пари за материали, които не били закупени.

Изпратил и работник, който разкопал двора и преместил чешмата, но без да използва материали. И.К. не посещавал обекта, като въвел в заблуждение пострадалия, че синът му е катастрофирал, изпаднал в кома, за което му били нужни финансови средства. Така още няколко пъти получил пари от собственика на имота. И.К. твърдял, че се намирал в Турция за лечение и операция на сина си, а когато се върне щял да изпълни задълженията си по договора за ремонт, което не се случило. Според обвинителния акт на шест пъти той получил различни суми пари от пострадалия в общ размер на 10 290 лева, които не са възстановени.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK