22-годишен и двама непълнолетни с наложени наказания за грабеж в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

22-годишният мъж е осъден условно, двете момчета са наказани с „пробация“

Районната прокуратура в Благоевград приключи дело за грабеж с наложени наказания на извършителите.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на три лица –С.К. (на 22 години) и непълнолетните М.И. (на 17 години) и М.С. (на 17 години).

Вечерта на 15.09.2023 г. на ул. „Възрожденска“ в Благоевград бил нападнат Д.В. От пострадалия била отнета парична сума в размер на 900 лева и мобилен телефон.

В хода на разследването на грабежа е било установено, че подсъдимият С.К. умишлено склонил непълнолетните М.И. и М.С. към извършване на престъплението. Той ги убедил и им обещал да получат пари, улеснил ги чрез даване на информация относно местонахождението на Д.В. и неговото описание.

При нападението М.И. ударил пострадалия с юмрук в областта на лицето. Неговият съучастник М.С. го стиснал с ръка през шията, съборил го на земята, след което нанесъл множество удари в областта на лицето.

Тримата подсъдими са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокуратурата. С определение на съда на непълнолетните М.И.и М.С. са наложени наказания пробация за срок от 2 години, а на техния подбудител и помагач – 9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK