Девет души в ареста след спецоперация в Пазарджишко

Снимка: Infomreja.bg

Установени са 23 престъпления

Традиционната специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе през изминалото денонощие на територията на област Пазарджик. Нейното провеждане има за задача да се противодейства на битовата престъпност, да се засили контрола над участниците в движението по пътищата, като се обхванат и най-отдалечените и малки населени места, съобщават от ОДМВР-Пазарджик.

В полицейските действия взеха участие служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, няколко екипа на жандармерията в гр. Пловдив.

Извършени са проверки на 925 човека, 992 моторни превозни средства, 46 търговски обекта, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 43 акта и 160 фиша. Установени са общо 23 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 9 човека.

Органите на реда са установили извършителите на 3 домови кражби, две кражби от търговски обекти. Засечени са две лица притежаващи марихуана и 4 пренасящи в себе си синтетичен канабиноид. Засечен е мъж извършващ нерегламентиран превоз на пътници с лека кола.

При проверка в магазин е установена търговия със стоки носещи логото на известни търговски марки. Иззети са общо 111 артикула. Два са случаите на съхранение на незаконно добита дървесина в частни имоти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK