Младежи биха известен украински музикант във Варна

Снимка: Infomreja.bg

Кирил Роховец е роден в Украйна и се занимава с музика от най-ранна детска възраст

Младежи нападнаха известен украински музикант във Варна, съобщава Нова телевизия.

19-годишният Кирил Роховец, по-известен с псевдонима Орфи, уверява, че с нищо не е провокирал нападателите.

Нападението е било извършено в края на февруари в центъра на морската столица, като пострадалият твърди, че са му били нанесени множество удари - един от които в лицето, вследствие на което е бил счупен носът му.

Кирил Роховец е роден в Украйна и се занимава с музика от най-ранна детска възраст. Бил е канен в някои от най-известните телевизионни предавания в Русия, Казахстан, Украйна и Беларус.

Преди година младежът бяга от войната в Украйна в търсене на по-сигурно място. "Мислех, че ще намеря сигурност в България, защото моите родители и приятелите ми казваха, че тук е безопасно за нас", обясни той.

В деня на случилото се обаче Орфи се прибирал към дома си, когато бил нападнат от двама тийнейджъри на около 15 години. Той заяви, че момчетата са били видимо пияни и са започнали да го удрят.

"Бях шокиран, но успях да изляза на улицата и спрях първата кола на пътя. Когато го направих и шофьорът излезе от колата, момчетата се уплашиха и избягаха", разказа потърпевшият.

Малко по-късно последвала и втора атака, като този път той започнал да записва видео, което да покаже на полицията.

При нападението украинецът бил повален на земята и ударен в лицето. В този момент обаче минал патрулен автомобил на полицията, а малко по-късно пристигнала и линейка. След инцидента нападателите са отведени в районното управление. По данни на МВР те са познати на полицията. Тъй като са непълнолетни, е сигнализирано до родителите им. Назначени са съответните експертизи и прокуратурата работи по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK