„Ръка за ръка с нашите деца“ отново превзе центъра на Кюстендил

Снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил

Малки и големи танцуваха хора пред детския отдел на библиотеката в града

Въпреки горещото време, втората работилница, организирана от Танцова формация „Партньори“, в рамките на проект „Ръка за ръка с нашите деца“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Любителско творчество ‘22", премина забавно и с активното участие на много малчугани.
„На открито, пред детския отдел на Регионална Библиотека, танцувахме популярни български хора под ръководството на Тони Кенов, хореограф на ТФ „Партньори“.

Освен членове на „Партньори“, в дългото хоро, водено от най-малките възпитаници на формацията, се включиха  родители, баби и дядовци, както и гости на Кюстендил и наши съграждани.
Акцент на работилницата бяха едни от най-популярните български хора, както и традиционни такива от съседните Сърбия и Румъния.  

Важно е да пазим традициите и фолклора си и да го предаваме на децата. А най-сигурния и правилен начин е чрез личния пример и взаимното забавление и удоволствие. Това е основната идея на „Партньори“ за естествено и трайно „заразяване“ с любов към българските традиции и култура“, обявиха още от формацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK