7 години след пожара: Залесяват край Мечул в Седмицата на гората

Снимка: Infomreja.bg

Гората е живот и... обща отговорност!

В Седмица на гората - 2024, която тази година ще премине под мотото „Гората е живот и... обща отговорност!“, Регионалната дирекция по горите в Благоевград планира редица инициативи и мероприятия.

Събитията ще стартират още на 31 март със залесяване на опожарена площ в землището на село Мечкул. Участници в залесяването ще бъдат служители на ТП ДГС Симитли, РДГ Благоевград, Районен съд и Районна прокуратура.

На 1 април от 11,00 часа стартира кампания под наслов „Да опазим питомния кестен“. Пред сградата на РДГ Благоевград ще бъде монтирана информационна шатра. Заинтересованите граждани ще получат безвъзмездно фиданки до 5 броя от обикновен (питомен, ядлив) кестен, подходящи за засаждане. Кампанията се провежда съвместо с ДПП „Беласица“.

На 2 април съвместно ТП ДГС Благоеврад и деца от ЦДГ № 3 „Детелини“ ще се проведе опознавателна разходка, засаждане на фиданки и игри на открито с екологична насоченост на алеята към парк Бачиново. 

На 4 априла служители на РДГ Благоевград и ТП "ДГС Симитли" ще извършат дейности по укрепване на пороен водосбор „Бабин град“, землището на село Крупник, община Симитли. Дейностите включват изграждане на малки противоерозионни укрепителни съоръжения и залесяване.

На 5 април служители на РДГ Благоевград, ТП “ДГС Благоевград“ и доброволци ще извършат почвоподготовка и залесяване на обезлесена площ край екопътека „Кръста“ .

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK