17-годишно момиче от Търговище е сред подпомогнатите от кампанията на МВР

Снимка: ОДМВР-Търговище

Инициативата на МВР се реализира за 19-а поредна година

17-годишната Златина Здравкова от Търговище, ученичка в ХI клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“ в града, е едно 74-те деца от страната, които бяха подпомогнати в навечерието на коледните и новогодишните празници със сумата от 1200 лв. благодарение на събрaните от участващите в националната благотворителната кампания.

В 19-ото й поред издание участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Финансова помощ в рамките на дарителската инициатива, която се осъществява с безусловната подкрепа на медиите, тези момичетата и момчетата получиха също и за великденските празници. По традиция част от средствата бяха заделени за завършващите средното си образование. Подкрепа бе осигурена и за всички деца за началото на учебната година. За семействата им МВР организира и безплатни ваканции в базите на ведомството.

Днес Златина Здравкова присъства в РУ-Търговище на кратка вълнуваща церемония  и получи своите подаръци от началника  на управлението гл. инсп. Светлин Петев. Бащата на момичето Светослав Здравков също е бил служител на РУ-Търговище.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения полицаи и пожарникари се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на SMS на стойност 1 лев (без ДДС) на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на стойност 0.99 лв. (без ДДС) на 090051866 за абонатите на Vivacom. Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. От февруари 2016 г. в полза на децата се набират средства и чрез удържане на суми от месечното възнаграждение на служителите, които са попълнили съответната декларация за това. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK