Крадци на домашни животни се сдобиха с осъдителни присъди

Снимка: Infomreja.bg, архив

Двамата подсъдими са криминално проявени от село Соколаре

Районна прокуратура – Бяла Слатина, е постигнала осъдителни присъди спрямо В.В. и Д.И. за извършени от тях кражби на домашни животни.

Двамата подсъдими живеели в с. Соколаре, област Враца. В.В. е на 24 години, многократно осъждан, като престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем, е извършено в условията на повторност.

Д.И. бил непълнолетен през инкриминирания период, не учел и не работел, криминално проявен. Двамата били приятели, често се събирали, консумирали алкохол.

Късно през нощта на 29.10.2019 г. те се придвижили с лек автомобил „Нисан“, който не бил регистриран, до чужд имот - къщата на Н.Д. на ул. „Стоян Йончев“. Колата била шофирана от неправоспособния Д.И., който бил в нетрезво състояние. След предварителна уговорка, двамата си разпределили ролите при извършването на кражбата на домашно животно. По-късно, с отнетата от стопанката овца, заминали за гр. Бяла Слатина, където направили безуспешни опити да я продадат. Впоследствие обвиняемите заклали животното.

Ден по-късно, двамата подсъдими отишли със същите намерения до друг адрес в селото. Чрез демонтиране на част от оградната мрежа, крадците проникнали в двора на къщата на ул. „Бачо Киро”. Откраднатите животни били откарани до махала в гр. Бяла Слатина и продадени срещу сумата от 50 лева.

Пострадалите от престъпните деяния на В. и И. жени подали сигнали за кражби до полицията. От назначената по делото съдебно-оценителна експертиза е видно, че общата стойност на предмета на престъплението е 760 лева. Тя не е възстановена на стопаните им. 

На подсъдимия В.В. съдът е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година при „строг“ режим на изтърпяване, като е приведено в изпълнение и друго такова – една година и четири месеца „лишаване от свобода“ по предходно наказателно производство срещу него.

Д.И. е осъден на четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK