Прокуратурата е назначила експертизи за катастрофата с Кирил Петков

Снимка: Булфото

Изискана е документацията от извършените медицински прегледи на водача

Военно-окръжната прокуратура в Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16 май пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана  (НСО) на първокласен път от Добрич за Варна, непосредствено преди Аксаково, съобщават от държавното обвинение.

Незабавно, след като Военно-окръжна прокуратура-Сливен е уведомена за инцидента, на местопроизшестието е извършен оглед от военен следовател в присъствието на военен прокурор и с участие на автоексперти. Огледът е приключил в 22,55 часа. Иззети са двата автомобила, участвали в произшествието - джип „Фолксваген“, модел „Туарег“, и лек автомобил „Ауди“, модел А4, както и веществени доказателства от значение за изясняване на фактическата обстановка.

При пътнотранспортното произшествие на място е загинал водачът на лекия автомобил „Ауди“ - Х.Д., на 63 г., а жена, пътувала на задната седалка на същия автомобил, е откарана в МБАЛ „Св. Анна“ в гр. Варна в тежко състояние.

Със съдействието на органите на МВР военен прокурор е призовал пътувалите в автомобила на НСО четири лица - двама цивилни и двама служители на службата за охрана. Те са разпитани в късните часове на вчерашния ден, след което са освободени.

С постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване на непосредствената причина за смъртта на водача на лекия автомобил „Ауди“, както и експертиза за установяване на уврежданията на пострадалата в катастрофата жена.

Изискана е документацията от извършените медицински прегледи на водача на джипа на НСО - старши сержант А.М.

Изпратени са писма до РУ на МВР-Аксаково и община Аксаково с искане да се издирят, изземат и предоставят записи от намиращите се в района на ПТП охранителни камери.

Изпратено е писмо до Специализирано звено „Областно пътно управление-Варна“ при Агенция „Пътна инфраструктура“ към МРРБ с оглед установяване на движението на двата автомобила, участвали в пътнотранспортно произшествие, за времето от 00,00 часа на 16.05.2024 г. до момента на настъпване на сблъсъка. Изискани са и други справки, свързани с условията на пътя, и с подадените сигнали на тел.112.

Предстоят още разпити с оглед на пълното и всестранно изясняване на обстоятелствата, включително назначаване на комплексна автотехническа експертиза за установяване на скоростта на автомобилите и механизма на причиняване на катастрофата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//