Патриарх Неофит е в стабилно състояние

Снимка: БНР

С призив всички православни вярващи да се молят за здравето на патриарха се обърна Старозагорският митрополит Киприан

Патриарх Неофит, който е настанен за лечение с белодробно заболяване във Военномедицинска академия, е в стабилно състояние. Това заяви за БНР завеждащият протокола на Светия Синод Емил Велинов.

С призив всички православни вярващи да се молят за здравето на патриарха се обърна Старозагорският митрополит Киприан и говорител на Синода. Молебен за здравето на Негово Светейшество беше извършен в параклиса на Богословския факултет на Софийския университет.

В обръщение до медиите Старозагорския митрополит Киприян призова: "Във връзка с множеството журналистически запитвания относно състоянието на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, ви уведомяваме, че той наистина е хоспитализиран във Военно-медицинска академия-град София, с белодробно заболяване и призоваваме всички православни християни усърдно да се молим за здравето на Негово Светейшество, за неговото бързо възстановяване и оздравяване и изписване от болничното заведение".

По време на Светата литургия за празника на Свети Апостол Андрей в параклиса на Богословския факултет на Софийския университет бяха прочетени допълнителни молитви за българския патриарх и беше извършен молебен за неговото здраве. Вярващи се събраха за обща молитва.

 "Там, където повече от един човек се моли, Бог изпълнява молитвите, така, че ние се събираме тук молитвено да се помолим за здравето на Патриарха. Бог ще ни чуе, защото сме много. Бог да дари здраве и изцеление на Негово Светейшество. От сърце се молим. Да му даде Господ живот и здраве. Молитвата трябва да идва от душата", коментираха участници в литургията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK