Рецидивист отива за 18 години в затвора за жестоко убийство в София

Снимка: Infomreja.bg

Убийството е извършено чрез намушкване с нож

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия А. Г. за умишлено убийство и му наложи наказание 18 години лишаване от свобода.

Обвинителният акт е внесен в съда от СГП на 27.01.2023 г. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП, съобщават от държавното обвинение.

Подсъдимият А.Г. е предаден на съд за това, че на 09.01.2022 г. около 22,40 ч. в гр. София, ж.к. „Люлин“, умишлено умъртвил И.И. чрез намушкване с нож, проникващо в гръдния кош, засягащо белия дроб и сънната артерия, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и по хулигански подбуди.

Подсъдимият е извършил убийството в изпитателния срок на предходното му осъждане.

С присъда от 17.04.2024 г. СГС призна подсъдимия за виновен в извършване на престъплението, като прие, че е налице един от двата квалифициращи признака, а именно хулигански подбуди.

СГС наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 18 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Приведе в изпълнение предходната присъда от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.

Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK