Община Разлог получи пари от МОН за изграждане на физкултурни салони

Снимка: Община Разлог

И за ремонт на такива

Община Разлог има три одобрени проекта по Националната програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища в периода 2024-2027 година към Министерство на образованието и науката.

За финансиране са одобрени, изготвените в най-кратки срокове от Общинската администрация, проекти за изграждане на нов физкултурен салон към Основно училище "Паисий Хилендарски"- с. Баня и изграждане на нови спортни площадки към Професионална гимназия по транспорт и Средно училище “Братя Каназиреви” в град Разлог.

Средствата, които са насочени към предоставяне на условия за развитие на физическото възпитание и спорта в село Баня, са в размер на 1 488 380 лева, а финансирането на проектите за надграждане на училищната инфраструктура в град Разлог са на обща стойност 358 042 лева.

“Искам да благодаря на всички, които само за един месец създадоха този проект, предвид крайните срокове. Изпълняваме програмата си с много труд и огромно желание. Високи са целите ни, продължаваме - в името на жителите на общината!” - поясни кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев по повод одобрените проекти, заемащи основно място в политиката на Община Разлог - за насърчаване на младото поколение към активен начин на живот и тяхното възпитание, чрез добродетелите на спорта.

Вчера Община Разлог прие рекорден годишен бюджет - в размер на 79 848 313 лева.

През настоящата година в бюджета са предвидени допълните средства за образование, култура, спорт, социални дейности, развитие на туризма, като новият момент обхваща наличието на допълнителен финансов ресурс, предназначен за изпълнение на Инвестиционна програма за общински проекти.

Проектите, вписани в Закона за държавния бюджет и одобрени за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, са: “Изграждане на многофункционална спортна зала в град Разлог”, “Аварийна подмяна на захранващ водопровод на с. Годлево”, “Корекция на р. Бяла река - I участък”, “Обществена баня в село Баня”, “Изграждане и ремонт на водопроводна, канализационна и улична мрежа на територията на община Разлог”, както и “Реконструкция на площадно и пешеходно пространство в град Разлог”.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK