Новият физкултурен салон в НХГ в Благоевград е готов за спорт

Снимка: Община Благоевград

Шалявска: Вярвам, че спортната зала ще се превърне в място за приключения

Новоизграденият физкултурен салон в двора на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград бе открит днес с тържествен водосвет, отслужен от отец Светослав и символично прерязване на лентата .

„В навечерието на светлите празници много се вълнувам да открия новия физкултурен салон, който се надявам да стане място не само за спорт и здраве, но и за много приключения и приятелства“, каза зам.-кметът по образование и бизнес развитие в Общна Благоевград Боряна Шалявска, която приветства присъстващите.

Сред гостите на събитието бяха и председателят на Общински съвет Радослав Тасков, директорът на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Светлана Солачка, представители на общинската администрация, на фирмата изпълнител, учители и ученици. 

Лентата бе прерязана от настоящия и бившия директор на гимназията Светлана Солачка и Марин Митов.

Новият физкултурен салон се състои от спортна зала, предвидена за практикуване на различни видове спорт. Има и помощна сграда с две съблекални, кабинет за преподаватели, склад и санитарни помещения, включително за хора в неравностойно положение. Достъпът до салона се осъществява по два начина – чрез вход от двора и топла връзка с училището. Изградена е и подпорна стена.

Салонът е оборудван с всички необходими уреди и съоръжения. Съблекалните и кабинетът също са обзаведени.

В двора на гимназията върху ударопоглъщаща настилка са монтирани спортни уреди с цел насърчаване практикуването на спортни занимания на открито.

Строителството на салона и спортните уреди са част от дейностите по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е създаване на условия за по-добър живот и генериране на преки ползи за децата и учениците, посещаващи обновените обекти на образователната инфраструктура по проекта.

Непосредствено преди официалното откриване на салона бе проведена и заключителна пресконференция по проекта, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK