Най-добрите сервитьори и готвачи мериха сили в Разлог

Снимка: Община Разлог

Традиционно състезанието се проведе в града под Пирин

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът инж. Гергана Костова приветстваха участниците в Регионалното състезание по професии за най-обър млад готвач и най-добър млад сервитьор.

През изминалата седмица инж. Герчев и инж. Костова бяха сред официалните гости на тържествена церемония по откриване на надпревата, с тазгодишен домакин - Разложка професионална гимназия „Никола Стойчев“. По време на събитието, кметът на община Разлог отправи своите приветствия към млади ресторантьори от цяла България и им пожела успех в предстоящите изяви.

В петък, пред професионално жури, млади готвачи от 15 града приготвиха две кулинарни изделия - предястие и основно ястие, а сервитьорите имаха за задача - устно да представят менюто (на български или чужд език), да декантират или представят вино в зависимост от менюто. Прилагайки научените техники и знания в училище, представителите на домакинския отбор - Владимир Колевичин и Георги Татарски от дванадесети клас, достойно се класираха за националния етап, в категория “Готвач” и категория “Сервитьор”.

Победителите бяха наградени на официално закриване, от декана на декан на Стопанския факултет на Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив - проф Алексиева, а по повод достойното си представяне всички участници получиха и специални поздрави от баба Дешка и щурите баби от село Горно Драглище.

Състезанието “Най-добър млад готвач“ и “Най-добър млад сервитьор” за поредна година се организира от Министерство на образованието, предоставяйки възможност на ученици да демонстрират придобитите практически знания и компетентности в областта на ресторантьорството, демонстрират постижения и готовност за упражняване на усвоената професия, прилагат творчество при решаване на практически задания в конкретна ситуация и изяви на професионални качества.

В регионалния етап в Разлог участие взеха отбори на пофесионални училища по хотелиерство и готварство от Благоевград, Дупница, Кюстендил, Велинград, Асеновград, Пловдив, Сопот, Хисаря, Банкя, София, Костинброд, Самоков, Смолян и Правец се състезаваха в кулинарната фиеста.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK