Великотърновската полиция предотврати потенциален масов бой между две фамилии, едната от Горна Оряховица, а другата от Русе, в кварталите "Калтинец" и "Гарата" в град Горна Оряховица.

След получаване на сигнал за организирано събиране на две фамилии, полицията, жандармерията и специализирани полицейски части предприеха мерки за предотвратяване на влизането на над 30 автомобила от Русе в града. Благодарение на тези мерки беше предотвратено ескалирането на конфликта, съобщават от ОД МВР - Велико Търново.

Над 150 пътуващи в автомобилите са отведени в полицейското управление за даване на сведения и са им били съставени предупредителни протоколи. Също така, бяха установени и разпитани над 40 жители от Горна Оряховица, подготвящи се за участие в потенциалния конфликт. В един от жителите на Горна Оряховица беше открит и иззет автомат, и той беше задържан за 24 часа, като срещу него беше образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Предполагаема причина за конфликта беше кореспонденция в социалните мрежи между двама мъже, единият от Русе и другият от Горна Оряховица, която ескалира до степен на физическа разправа. След даване на обяснения, мъжете от Русе бяха освободени, но продължава наблюдението им от страна на полицията.

Полицейското присъствие в кварталите "Калтинец" и "Гарата" в Горна Оряховица остава засилено до отпадане на необходимостта за това. /News.bg/