Обявиха регламента на Международния конкурс за шлагерна песен "Пей, сърце" в Кюстендил

Снимка: Читалище "Братство", Кюстендил

Той ще се проведе на 7 и 8 септември

Читалище „Братство 1869“ - Кюстендил обявява регламента на XVII Международен конкурс за шлагерна песен “Пей сърце”-  Кюстендил, 2024, който ще се проведе на 7 и 8 септември под патронажа на кмета на Община Кюстендил – инж. Огнян Атанасов.

Целта на конкурса е съхраняване и популяризиране на шлагерната песен, възраждането ѝ за нов живот и създаване на приемственост между поколенията изпълнители.

Конкурсът се провежда в два раздела – Шлагерни песни и Стари градски песни, като във всяка от тях има категории Индивидуални изпълните - пеене, индивидуални изпълнители – инструменталисти, формации и авторска песен.

От тази година конкурсът е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби на Министерство на културата. Раздел „Шлагерни песни“, категория „Индивидуални изпълнители – поп пеене“ -  изпълнителите от втора възрастова група, класирани на първо, второ и трето място, получават право да кандидатстват за еднократно финансово подпомагане за участие в майсторски клас или курс при условията и по реда на Наредбата за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби. Класираните на първо, второ и трето място в трета възрастова група получават право да кандидатстват за стипендии при условията и по реда на Наредбата за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Краен срок за записване: 30 август 2024 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK