Само за ден: Банскалии носят медали от Пирин Фолк и Световното по таекоун-до

Снимка: БФТ/ Пирин Фолк, Община Сандански

Успехи за Банско на музикалната и спортна сцена

Успехи за Банско на музикалната и спортна сцена!

Седмото издание на „Детски Пирин Фолк“ в Сандански бе очаквано с огромен интерес и отново предизвика истински фурор в Летния театър.

С награди бяха отличени участници от различни възрасти и различни точки на България, всеки от които се представи великолепно.

Вечерта бе открита с химна-емблема „Добре дошли в Сандански, приятели“ в изпълнения на ФФ „Славей“ и Духов оркестър - Сандански.

И тази година водещи на събитието бяха чаровните Даниела Колева и Николай Николов.

На сцена в конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между 8 и 15 години се представиха с 15 изпълнители.

За хореографиите се погрижиха местните състави: Танцов състав „Празник“ с ръководител Михаил Митрев, Танцова формация „Хоуп“ с ръководител Невена Станкова, Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова и Танцов състав „Звездица“ с ръководители Владислава Захова и Станислава Димитрова.

Надпреварата бе истински оспорвана, а младите изпълнители показаха завидни вокални качества и истински затрудниха журито в избора.

Сред победителите в Детски Пирин Фолк 2023 се наредиха и два таланта от град Банско.

С II награда на Фестивалното жури е отличена Михаела Бояджийска. Те изпълни „Да бех студна вода“ по аранжимент на Валери Димчев.

Наградата на Фен Фолк ТВ грабнаха Кристина Петрова и Георги Бърдарев с изпълнението „Стоянко мари, гургутко“ по аранжимент на Марин Бърдарев.

Успех за Банско има и в спорта.

България има своя 12-и медал от Мондиала в Астана. Отличието дойде от женския ни отбор в дисциплината силов тест.

Дамите ни в състав Катерина Бейчева, Катрин Гемкова и Лилия Митрева завоюваха трето място. Така България влиза в последния ден от световния шампионат с 12 медала – три златни, три сребърни и шест бронзови.

Световното приключва днес с отборните надпревари в спаринга. България ще бъде представена при мъжете и жените, а първият ни съперник и в двата случая е Северна Корея, съобщават от Българска Федерация по Таекуон-До ITF.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//