Условна присъда за кюстендилец, хванат с хероин за над 4 хил. лв.

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият се призна за виновен

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 18 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години, по отношение на 44 - годишен жител на Община Кюстендил, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества - хероин.

По отношение на подсъдимия се налага и пробационна мярка – задължителни периодични срещи с пробационен служител по настоящия му адрес за срок от 6 месеца. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия, който бе неосъждан към момента.  

Обвиняемият Б. А. се призна за виновен за това, че на 13.12.2022 г., на пътя между село Ябълково и гр. Кюстендил, в лек автомобил „Мерцедес“, негова собственост, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – хероин, с нето тегло преди анализите 49, 79 грама, на стойност 4 481, 10 лв., съобщават от пресцентъра на съда. 

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK