МВР възстановява всички гранични и полицейски управления в пограничните райони

Снимка: МВР

Това е една от целите, която си поставихме и днес вече изпълняваме, обяви министър Калин Стоянов

Днес възстановяваме дейността на група „Охрана на държавната граница“ към Гранично полицейско управление - Калотина. Структурата ще отговаря за наблюдението и охраната на българо-сръбската граница в района на града, коментира от мястото на събитието министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той обясни, че със заповед до няколко дни ще заработи реално и Районното управление - Годеч, в момента полицейските служители преминават процедура по преназначаване, а за ремонт на сградата ще бъде потърсено съдействие от общината, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство.

Министър Стоянов припомни, че граничните полицейски управления и групи за охрана на границата, както и полицейските управления в пограничните райони бяха закрити със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи под предлог за извършване на реформа в системата.

РУ - Годеч бе преструктурирано на полицейски участък. „Абсолютно всички те ще бъдат възстановени. Това беше една от целите, която си поставихме и днес вече изпълняваме“, заяви категорично вътрешният министър.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK