След спецоперация: Разкриха 5 наркооранжерии във Варненско

Снимка: МВР

Арестувани са трима мъже

В рамките на операция за противодействие на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Варна задържаха трима мъже. В хода на предприетите действия криминалистите извършили претърсване в три къщи за гости - две в с. Юнец и една в гр. Бяла.

Там полицаите са открили общо 4 оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерени и иззети са 324 стръка зелена, както и суха тревиста маса – около 10 кг. В обособените помещения криминалистите открили сушилни за преработка на продукцията, като всяка една от стаите  била оборудвана с лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата, открити са и различни торове и препарати.

Акцията продължила и в местността Прибой, където криминалистите неутрализирали още една оранжерия за отглеждане на канабис с идентично оборудване. Оттам са иззети намерените около 100 растения в различен стадий на растеж. При последвалото претърсване в жилищата на задържаните във Варна са открити 16 100 лева, съобщават от пресцентъра на МВР.

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента са образувани три досъдебни производства по чл. 354а и чл. 354в от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK